Pagina's

donderdag 22 juli 2010

Mijn werkplek

Tijd om mijn werkplek even te laten zien.
Het belangrijkste zit onder deze simpele zelfgemaakte hoes:Tadaaa:

De Singer! Al een paar jaar oud, maar een zeer degelijk maschien. Er horen 32 patroonschijven bij. Die zaten oorspronkelijk door elkaar in een lelijk grijs bakje. Dat kon beter en daarom maakte ik die roze rol die voor het stikmachien ligt. Even opendoen:
Mijn patroonschijfflap, gebaseerd op de fameuze kleurpotlodenrol. Het zijn allemaal aparte zakjes waar telkens 1 schijfje in past. Op het zakje heb ik dan het bijhorende patroon gestikt.
Hieronder dan de naaikoffer met mijn collectie draad:
t Is geen al te goeie foto, maar ik heb alle kleurtjes van de regenboog! Niets gekocht, alles gekregen of gevonden op een of andere zolder (net zoals 95% van mijn stofjes en ander naaigerief). Op de achtergrond: mijn glazen bokalen met ritsen en knopen.

Dit was oorspronkelijk enkel boekenkast, maar dat wordt meer en meer "mijn" kast :-) De grote curverboxen bovenaan zitten vol stofjes, en de doorzichtige bakjes onderdaan bevatten kleinere lapjes gesorteerd op kleur.
Veel patroonboeken heb ik niet, de meeste inspiratie haal ik van het internet. Maar soms kan ik de verleiding niet weerstaan. Dit boek is twee weken geleden aangekomen. Super boek! Alleen krijg ik die patroonpapieren nooit weer deftig opgevouwen. Meh!
Tot later!

1 opmerking:

  1. Patroonpapier opnieuw opvouwen is meestal onbegonnen werk. Ik steek die ondingen tegenwoordig in grote bruine enveloppen en schrijf op die enveloppe welk patroon er in zit. En dan durf ik te beweren dat ik geen organisatorisch talent ben. :P

    BeantwoordenVerwijderen